Om hagespiren

Hagespiren er en formidler av grønn glede og inspirasjon til å dyrke, enten det er i hage, på takterrasse, balkong eller i stua. Gjennom podkastepisoder, inspirasjonsfilmer og foredrag byr Hagespiren på gode tips og kreative løsninger til både nybegynnere og erfarne hage- og planteentusiaster. Hagespiren ønsker å spre hage- og planteglede slik at flest mulig får oppleve den lykkefølelsen det er å skape sine egne levende, grønne omgivelser.

Hagespiren samarbeider med Hageselskapet, utgiver av landets største hagemagasin, og en organisasjon som deler hageinspirasjon og kunnskap med hageinteresserte gjennom 270 hagelag spredt over hele landet.

Besøk gjerne Hageselskapet på https://hageselskapet.no/ for mer nyttig hagestoff og informasjon om medlemskap og medlemsfordeler.

Hagemennesket Gerd Ellen

Hagespiren drives av Gerd Ellen Ottersen som holder til på Toten i Innlandet fylke. Gerd Ellen er en kunnskapsrik og hageglad dame som liker å inspirere. Hun er aktiv i Vestre Toten Hagelag og har sin egen hage på Reinsvoll i Innlandet i sone H6/H5. Hagen er registrert som besøkshage på hageselskapets nettsider og kan besøkes etter avtale om sommeren.

Hagelidenskapen har fulgt Gerd Ellen siden tidlig i 20-årene. Hun har stor interesse for å dyrke og bruke spiselige vekster, og både kjøkkenhage og urtehage har fått plass i nærheten av kjøkkenet. I tillegg er hun glad i store, frodige bed og dyrker tett i tett så ugresset har liten sjanse for å se dagens lys. Alt organisk materiale i hagen blir kompostert, gjerne rett på stedet, og ingenting blir kjørt bort. Hagen er fri for gift og sprøytemidler. For Gerd Ellen er hagen en kilde til energi, inspirasjon og avkobling. Samtidig er det en arena hvor hun får benyttet hele kroppen til fysisk arbeid og kreativ utfoldelse.

Hagespiren 2021

Hagespiren ble opprinnelig startet som et samarbeid mellom Lise Thomassen Midtskogen og Gerd Ellen Ottersen. I hele 2021 jobbet duoen i tospann om episoder og inspirasjonsfilmer før Lise valgte å trekke seg ut fra 2022.

Hagespiren.no

© Nettside av Kristoffer O Lindbak