Pesto og hvit pizza

Pesto av basilikum er raskt å lage og kan brukes til mye. Her blir det brukt på hvit pizza, men pesto er også deilig til pasta og på brødskiven under ost og skinke.

Grønnsaksbase til pastasaus

Med en blanding av purre, selleri og gulrot har du en perfekt base til pastasaus. Lett å hente fra fryseren og tine i en kjele. Kan utvides etter ønske med tomat, paprika, kjøttdeig, bacon, urter etc.

Gressklipp som jorddekke

Tips til bruk av gressklipp som jorddekke. Det blir mindre vanning, gjødsling og luking ved å bruke gressklippet. Rene kinderegget!

En sommerlig bonusfilm fra Hagespiren Podcast

Dette er en filmutgave av en episode fra Hagespiren Podcast. Lise og Gerd Ellen snakker om hageglede og viser innhøsting av urter og deling av planter.

Lise planter ut gulrot sådd i melkekartong

Dette er oppfølgeren til Lise sår frø i melkekartong. Her planter hun kartongen ut i pallekarmen sin.

Kvisthule med hagespiren

Hagespiren Podcast viser hvordan man kan lage en kvisthule til hagen sin.

Kvisthulen - en podfilm

Lurer du på hva en kvisthule er? Kanskje du lyst til å lage en selv og lurer på hva du bør tenke på? Hagespiren sjekker ut kvisthulen til Gerd Ellen og henger opp en lysekrone i taket.

World Naked Gardening Day

Hagespiren følger oppfordingen til WNGD og tester ut hvordan det føles å hage in natura. Det ble en kjølig, men festlig opplevelse. Tar du også utfordringen?

Lise sår gulrot i melkekartong

I episode 8 lovet Lise at hun skulle så gulrøtter i juicekartong. Vi følger prosessen fra frø til gulrot. Her er del 1.

Hagespiren Podcast venter på våren

Hagespiren Podcast er å finne på Spotify, Apple, Google og alle andre arenaer hvor man lytter til podkast. Vi publiserer 20 minutters episoder med lettbeint hageunderholdning fullt av smarte tips og løsninger for hagen.

Vi sår frø inne

En inspirasjonsfilm om å så frø inne. Det er mulig å starte hagesesongen tidlig hvis man sår frø inne. Det er enkelt, billig og gøy.

Calathea som beveger seg

I episode 2 av Hagespiren Podcast snakker Gerd Ellen om sin yndlings-inneplante. Det er en stor variant av Calathea, og hun liker den fordi det er så mye liv med den planten. Den beveger seg stadig så det rasler i bladene. Her er noen små klipp av naturlig bevegelse. Ingen trekk, samme lysforhold, naturlig hastighet. Kan du se bevegelsene?

Vi lager meiseboller

Meiseboller lages ved å smelte matfett og blande inn frø, korn, lettkokte havregryn og det du måtte ha liggende som fuglene liker å spise. Ved å bruke frø uten skall blir det enklere for fuglene å få tilgang til maten.

Hagespiren Podcast - Trailer

Hagespiren Podkast er en podkast for deg som ønsker lett underholdning med fokus på hage og det hagelivet har å by på. Enten man har en stor hage, en liten hage, en balkong eller nøyer seg med en gjeng stueplanter inne - Hagespiren Podkast ønsker å gi alle et passelig dryss av inspirasjon og hageglede på en underholdende og uhøytidelig måte. Den vil by på mange smarte hagetips og kreative løsninger.